EMERGING AFRICA

The Last Frontier

Wednesday, Aug 21st

Olie

Afrika beschikt over ongeveer 10 procent van de oliereserves in de wereld en 8 procent van de gasreserves. Voor

WTS Energy opens new office in Mozambique

WTS Energy has now increased its presence in Africa, with a new office in Mozambique. The boom in natural gas production in this part of the continent has demanded further investment from WTS Energy in Africa. With existing offices in Nigeria, Gabon and Equatorial Guinea, the new establishment in Mozambique will increase its presence in this part of the world. The presence of companies like Shell, Anadarko, PTTEP, ENI and others in Mozambique indicates a tremendous opportunity for development.

Lees meer...

Grote oliedeal in Oeganda

Het Brits-Ierse oliebedrijf Tullow Oil heeft voor 2,9 miljard dollar tweederde deel van haar oliebelangen in Oeganda verkocht aan het Franse Total en het Chinese CNOOC. Het gaat om de velden rond en onder Lake Albert die volgens Tullow goed zijn voor 1 tot 3,5 miljard olievaten. De partijen zullen allen eenderde deel krijgen van de gezamenlijke exploïtatie.

Lees meer...

Verzet tegen boorplannen Shell in Zuid-Afrika

De plannen van Shell om in de Zuid-Afrikaanse binnenlanden (Karoo) naar natuurlijk gas te boren, stuiten op felle weerstand van de lokale bevolking en milieu-activisten. De beoogde boormethode  zou volgens tegenstanders tot enorme milieuschade en watergebrek in de droge Karoo kunnen leiden.

Lees meer...

Ghana wordt olieland

Op 1 december 2010 passeert Ghana een mijlpaal in haar geschiedenis als de productie uit het olieveld Jubilee op zestig kilometer buiten de kust van start gaat. De olie- en gasvoorraden die hier de afgelopen jaren zijn gevonden, gaan de Ghanese staat naar verwachting miljarden dollars per jaar opleveren. Niet iedereen ziet de toekomst als olieland echter vol vertrouwen tegemoet. De vrees bestaat dat de nieuwe olierijkdom politieke onrust in de hand werkt in het relatief stabiele Ghana.

Lees meer...