EMERGING AFRICA

The Last Frontier

Wednesday, Aug 21st

Nieuwe opdracht voor BAM in Afrika

 BAM International, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, heeft een opdracht voor de verbetering van een vaarweg in Sierra Leone binnengehaald.  In een joint venture met het Zuid-Afrikaanse bouwconcern Stefanutti Stocks zal BAM 37 navigatiebakens en twee afmeerfaciliteiten in de Sierra Leone-rivier bij Pepel aanleggen. Met de opdracht is 16 miljoen euro gemoeid, waarvan de helft voor BAM International is. De werkzaamheden zullen een klein jaar duren, verklaarde de onderneming.

BAM International is al volop actief op het Afrikaanse continent waar de vraag naar infrastructurele projecten en bouwwerkzaamheden snel toeneemt vanwege de economische groei. In Tanzania is BAM bijvoorbeeld betrokken bij de aanleg van wegen en bij de verbouwing van het Dar es Salaam International Airport. Voor het WK voetbal in Zuid-Afrika leverde BAM input bij de bouw van het Nelson Mandela Bay Stadion in Port Elizabeth en het Soccer City (nu FNB-stadium) in Johannesburg, de plek van de WK-finale. In Kameroen bouwt BAM mee aan een scheepsdok.  En in Ghana was of is BAM recentelijk betrokken bij de bouw van een cacaoverwerkingsfabriek van Cargill, rioleringen, de Nederlandse ambassade en wegwerkzaamheden. Ook in Libië was BAM actief en heeft het concern een kantoor, net als in Ghana en Tanzania.

Het West-Afrikaanse Sierra Leone was tot 2002 het toneel van een bloedige burgeroorlog. Sindsdien gaat het de goede kant op met het land dat een economische groei van zo'n vijf procent per jaar laat zien en flink investeert in exportgerichte landbouw. Sierra Leone verdient vooral veel aan de diamantmijnen. Ook steeds meer ijzererts en olie wordt in het land gevonden. Vooralsnog ontbreekt het vooral aan infrastructuur om daarvan optimaal te profiteren.

Foto: Website BAM