EMERGING AFRICA

The Last Frontier

Saturday, Sep 21st

Economie Afrika

PwC investeert miljoenen in Afrika

PwC investeert honderden miljoenen dollars in Afrika om daar haar activiteiten op te voeren. In Afrika werken momenteel zo’n 8.500 mensen bij PwC. Het accountants- en advieskantoor streeft ernaar om het personeelbestand over het hele continent in de komende vijf jaar te verdubbelen, voornamelijk via de inhuur van lokale krachten.

Lees meer...

Groei Afrika neemt weer toe

De groei in Afrika ten zuiden van de Sahara stijgt van 4,7% vorig jaar naar 5,2%. Investeringen in grondstoffen en infrastructuur maar ook een stevige gezinsconsumptie stimuleren de bedrijvigheid in de regio. Dat meldt de Wereldbank in Africa’s Pulse, een nieuw rapport over de economische vooruitzichten van Afrika dat twee keer per jaar verschijnt.

 

Lees meer...

Media ontdekken emerging africa

De economische potentie van Afrika lijkt meer en meer ook tot de mainstream pers door te dringen. In Nederlandse dagbladen stonden afgelopen maanden regelmatig rapportages die op de snelle economische opkomst van Afrika inhaakten. Het Amerikaanse magazine Time pakte uit met een coverstory .

Lees meer...

The Economist: Afrika in opkomst

The Economist pakte afgelopen week uit met het artikel Africa rising, the hopeful continent. Het stuk gaat in op de snelle economische groei van Afrika, die de afgelopen vijf jaar niet meer onderdoet van die in Oost-Azië.

Lees meer...

Mauritius en Kaapverdië best bestuurd

Mauritius is voor de vijfde keer op rij door de Mo Ibrahim Foundation uitgeroepen tot het best bestuurde land van Afrika. Op de jaarlijks samengestelde Mo Ibrahim index voor goed bestuur in Afrika scoort Somalië in 2011 het laagst. De prijs van vijf miljoen dollar voor de beste Afrikaanse bestuurder ging naar Pedro Verona Pires, oud-president van Kaapverdië.

Lees meer...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 4