EMERGING AFRICA

The Last Frontier

Saturday, Sep 21st

Nieuws

Veevoer Nutreco verovert Afrika

Amper vijf jaar is Nutreco actief aanwezig op het Afrikaanse continent. Nu produceert het Nederlandse concern al veevoer op drie locaties in Afrika en heeft het er nog eens twee op het oog. Eerder dit jaar nam Nutreco een meerderheidbelang van 75 procent in de nieuwe onderneming Skretting Zambia, nu neemt het concern ook het Zuid-Afrikaanse bedrijf Advit over. Advit heeft het hoofdkantoor in Johannesburg en produceert premixen, mineralen en voederadditieven. De overname zal nog dit jaar worden afgerond. Nutreco lijkt met de productielocaties in Afrika het lijstje met belangrijkste visproducerende landen van het continent te volgen (zie kader). Lees meer op Farming Africa.

Vlisco start productie in Nigeria

Vlisco breidt de activiteiten in Nigeria fors uit. Daartoe heeft de Helmondse stoffenmaker een deal gesloten met de Nigeriaanse regering. Het bedrijf dat in veel Afrikaanse landen kleurrijke stoffen verkoopt, produceert die nu voornamelijk nog in Helmond. Door de overeenkomst mag Vlisco nu ook in Nigeria gaan produceren.

Lees meer...

FrieslandCampina breidt uit in Ivoorkust

Koninklijke FrieslandCampina en Olam International Limited hebben overeenstemming bereikt over de overname van de zuiveltak van Olam en de zuivelproductiefabriek van deze onderneming in Ivoorkust. De overname betekent een uitbreiding van de activiteiten van FrieslandCampina in dit West-Afrikaanse land, waar het al actief is met het merk Bonnet Rouge. De productportefeuille omvat gezoete gecondenseerde melk en geëvaporeerde melk.

 

Lees meer...

PwC investeert miljoenen in Afrika

PwC investeert honderden miljoenen dollars in Afrika om daar haar activiteiten op te voeren. In Afrika werken momenteel zo’n 8.500 mensen bij PwC. Het accountants- en advieskantoor streeft ernaar om het personeelbestand over het hele continent in de komende vijf jaar te verdubbelen, voornamelijk via de inhuur van lokale krachten.

Lees meer...

WTS Energy opens new office in Mozambique

WTS Energy has now increased its presence in Africa, with a new office in Mozambique. The boom in natural gas production in this part of the continent has demanded further investment from WTS Energy in Africa. With existing offices in Nigeria, Gabon and Equatorial Guinea, the new establishment in Mozambique will increase its presence in this part of the world. The presence of companies like Shell, Anadarko, PTTEP, ENI and others in Mozambique indicates a tremendous opportunity for development.

Lees meer...

‘Made in Nigeria’ cars in The Netherlands

Nigerian students from the University of Lagos (UNILAG) and the University of Benin (UNIBEN) have succesfully participated with a fuel-efficient car in the Shell Eco-marathon Europe at Ahoy, Rotterdam.

Lees meer...

Groei Afrika neemt weer toe

De groei in Afrika ten zuiden van de Sahara stijgt van 4,7% vorig jaar naar 5,2%. Investeringen in grondstoffen en infrastructuur maar ook een stevige gezinsconsumptie stimuleren de bedrijvigheid in de regio. Dat meldt de Wereldbank in Africa’s Pulse, een nieuw rapport over de economische vooruitzichten van Afrika dat twee keer per jaar verschijnt.

 

Lees meer...

'Afrika biermarkt van de toekomst'

Afrika is de komende jaren de markt die voor bierbrouwers de meeste mogelijkheden biedt. Dat zeggen analisten van Rabobank in een maandag gepubliceerd rapport.
Afrika overvleugelt de komende jaren Azië als continent waar de bierconsumptie het snelst groeit, denken de marktvorsers. Zij mikken tot 2018 op een jaarlijkse groei van de pilsconsumptie in Afrika van 6 procent. Voor Azië wordt een groei van 3,6 procent becijferd en voor Zuid-Amerika 2,9 procent.

Lees meer...
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 7